Escrima

Escrima – filippiiniläinen veitsitaistelu

Escrima on perinteinen filippiiniläinen taistelulaji, jossa harjoitellaan monipuolista taistelua viidakkoveitsin, miekoin, kepein ja seipäin, mutta harjoitukset sisältävät myös ilman asetta tehtäviä tekniikoita. Escrimaharjoittelu aloitetaan kepeillä ja niiden avulla kehitetään liikkumista, koordinaatiota, refleksejä ja rytmitajua.

Pekiti-Tirsia Filippiineiltä, B.I.F.F. Englannista

Maskun Tempossa  harjoitellaan kahta eri escrimatyyliä: suoraan Filippiineiltä peräisin olevaa Pekiti-Tirsiaa ja Englannissa nykyiseen muotoonsa kehittynyttä B.I.F.F:ää. Molemmat ovat erityisen tunnettuja veitsitekniikoistaan, mutta poikkeavat toisistaan mm. tekniikoiden määrien muuttumisessa: Pekiti- Tirsiassa harjoittelu aloitetaan suurella tekniikkamäärällä, jota harjoittelun edetessä pienennetään – B.I.F.F:issä lähdetään vähäisestä tekniikkamäärästä, jota edistymisen myötä kasvatetaan. Toisin kuin B.I.F.F:ssä, Pekiti-Tirsiaan sisältyy myös yksin tehtäviä muotoja.

Kunto kasvaa, koordinaatiokyky paranee

Escrimaharjoittelu kohottaa kuntoa sekä parantaa koordinaatio- ja reagointikykyä. Vaikka escrimaharjoittelu tehdään enimmäkseen erilaisia aseita käyttäen, opittuja liikkeitä voi soveltaa myös useisiin aseettomiin itsepuolustustilanteisiin. Jokainen harjoituskerta alkaa tuki- ja liikuntaelimiä vahvistavalla alkulämmittelyllä ja venyttelyllä.

Escrimaa kaikille aikuisille

Escrima sopii kaikille aikuisille kunnosta riippumatta. Treeneihin voivat osallistua kaikki 15 vuotta täyttäneet, mutta yläikärajaa ei ole – escrimaa voi erinomaisesti harrastaa vanhemmallakin iällä.

Harjoitukset:

Maskun Hemmingin monitoimitilassa

  • Keskiviikkoisin 19:45-20:30
  • Sunnuntaisin   19:15-20:30

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 

Jari Raitanen 050 5579923