Matikaisen yllätysdebyytti toi aikuispronssia Tempolle

Maskun Tempon judokan Pihla Matikaisen debyytti aikuisten SM-tatamilla sujui yli odotusten. Matikainen otti Vantaan kisoista yllätyspronssia alle 63-kiloisten sarjassa.

”En ole aiemmin voinut osallistua naisten SM-kisoihin, kun ikää ei ole ollut tarpeeksi. Nyt ennakkoajatus oli se, että lähden kokeilemaan ja katsomaan, kuinka pahasti tulee turpaan”, Matikainen naureskelee.

Ei tullut turpaan, vaan tuli mitali. Matikainen voitti 12 ottelijan sarjassa avausmatsinsa, mutta toinen ottelu päättyi tappioon. Pääsy keräilyjen kautta mitaliotteluihin päättyi lopulta pronssijuhlaan. Edelle kiilasivat vain Lahden Judoseuran Satu Lehkonen ja Raision Ryhdin Emilia Tuomikoski.

”Kyllä pronssi riittää alkuun, sillä finaaliin ei ollut vielä asiaa. Tämä on tähän mennessä paras saavutukseni. Menestys kannustaa ja antaa uutta intoa harjoitteluun.”

Aikuissarjan mitali oli jatkumoa Matikaisen nappikaudelle, sillä helmikuussa hän pokkasi pronssia nuorten SM-kisoista. Nyt Matikaisella on junnujen SM-tasolta yksi hopea ja kolme pronssia.

”Pääsen vielä kahtena seuraavana vuotena ottelemaan 21-vuotiaiden sarjassa.”

Vuosien mittaan Tempo on napannut aikuisten SM-kisoista puolenkymmentä mitalia. Ennen Matikaista palkintopallille on viimeksi kivunnut Tuija Lehtonen vuonna 2008. Tanja Hakamäki toi Tempolle toistaiseksi ainoan aikuisten Suomen mestaruuden kymmenkunta vuotta sitten.

Junnujen SM-kisoissa Tempon mitaliketju on jatkunut katkeamattomana vuodesta 1993 saakka.

Maskun Tempon junnuryhmä kävi hakemassa kansainvälistä kokemusta Tartosta virolaisen ystävyysseuran järjestämästä kisasta. Kahdeksasta tempolaisesta
kakkosiksi sarjoissaan sijoittuivat Aksel Tigerstedt ja Juulia Kujala. Kolmoseksi judosi Atso Airikki.

”Virossa taso on jonkin verran kovempi kuin Suomessa. Siellä nuorten touhu on totisempaa. Kilpailumatka ulkomaille on junnuille hauska ja jännä tapahtuma,
jota joka vuosi innokkaasti odotetaan”, valmentaja Teemu Virtanen toteaa.

Virtasen ja alkeisryhmän vetäjän Suvi Ojasen mukaan Tempon judotulevaisuus näyttää valoisalta. Kun aloittelijat kokoontuivat viime syksynä, Hemmingin monitoimisaliin ilmestyi 26 uutta harrastajaa. Heistä vain yksi on talven mittaan luopunut judoilusta.

Vähän varttuneempien jatkoryhmässä on 20 judokaa ja varsinaiseen kilpatiimiin kuuluu 17 tempolaista.