Wilhelmina Juhakoski

Aloitin Wudang-tyylin tai chi chuanin harrastamisen vuonna 2011. Liikuin monipuolisesti jo sitä ennen, harrastin mm. kiipeilyä, sulkapalloa ja purjelautailua. En tiennyt lajista juuri mitään, ja ensimmäiselle tunnille menin hyvinkin epäilevin mielin. Mutta heti, kun näin edistyneen oppilaan tekevän lyhyen muodon alusta loppuun, tiesin, että tuon haluan oppia. Tai chi ei tuntunut lainkaan helpolta, mutta päätin silti yrittää roikkua mukana.

Tai chi tekee nöyräksi sillä opittavaa on niin paljon. Eniten tässä lajissa onkin yllättänyt sen monipuolisuus. Wudang tyylin tai chitä voi harrastaa pehmeänä terveyttä edistävänä lajina mutta myöhemmin lisähaasteita kaipaavalle se näyttäytyy myös toimivana itsepuolutuslajina, johon sisältyy jopa aseharjoittelua keihäällä, sapelilla ja miekalla.

Olen vakuuttunut tai chin terveyttä edistävistä vaikutuksista. Toivoisin, että erityisesti tietokoneen ääressä työssään istuvat ja erilaisista vatsavaivoista kärsivät kokeilisivat lajia. Se kehittää myös tasapainoa ja käy muistia kehittävästä aivojumpasta. Tai chi sopii kaikille, harjoituksia voi säätää omien kykyjen ja senhetkisen olotilan mukaan, eikä sen aloittamiseen tarvitse kuin verkkarit ja t-paidan. Toivotan kaikki rohkeasti kokeilemaan.

029