Maskun Tempon Teemu Virtaselle musta vyö judossa

Maskun Tempon menestyksekäs vuosi sai hienon päätöksen, kun seuran pitkäaikainen aktiivi Teemu Virtanen suoritti mustan vyön. Vyökokeissa hänen parinaan oli Teemu Tirri.

Teemu aloitti judo uransa reilu parikymmentä vuotta sitten. Pienen pojan sai judon pariin perhetuttu. Menestyminen kisoissa ja lajin hienous kiehtoi sen verran paljon, että vähitellen muut harrastukset jäivät pois. Vuosien harjoittelu toi hänelle maajoukkuepaikan, SM- mitaleja ja menestystä kansainvälisistä kisoista. Armeijan jälkeen kilpaileminen vaihtui valmentamiseen. Tällä hetkellä hän valmentaa Tempon nuoria kisatiimiläisiä. Nuoret kertovat Teemun harjoitusten olevan kovia, mutta silti mukavia. Hauskoja hetkiä tuo ajoittainen valmentajan hajamielisyys.

Tulevaisuudessa Teemu keskittyy valmennukseen ja pyrkii itse harjoittelemaan mahdollisimman aktiivisesti. Itse vyökorotukseen hän on tyytyväinen, lapsuuden unelma on vihdoinkin toteutunut. Seura palkitsi kuluvana viikonloppuna joulujuhlissaan Teemun karhu-palkinnolla. Palkinto annetaan joka vuosi henkilölle, joka on toiminut esimerkillisesti kamppailulajin henkeä kunnioittaen. Joulujuhlat keräsivät reilu 200 Tempolaista saman katon alle viettämään juhlaa perinteiseen tapaan.

Tempon judokisoissa osallistujia Virosta asti

– Mulla on nyt kaksi ottelua takana. Molemmista tuli voitto, kertoo 9-vuotias maskulainen Onni Ilomäki.

Meneillään on Maskun Tempon järjestämä judokilpailu Hemmingin koululla, jossa mittelevät juniorit F-junioreista C-junioreihin. Ottelijoita on saapunut Viron Tartosta asti.

Onni Ilomäen viimeinen ottelu alkaa kesken haastattelun. Muutamaa minuuttia myöhemmin judomatolta astelee iloinen poika. Kolmannen voiton jälkeen kaulaan ripustetaan P30-sarjan kultainen mitali.

– Heitot ja sidonnat ovat kaikista hauskinta judossa, kertoo vuoden verran judoa harrastanut Ilomäki.

Hän kuuluu Maskun Tempon ryhmään, joka harjoittelee vastuuohjaaja Anne Kirstinän alaisuudessa.

– Temposta mukana kilpailuissa on noin kaksikymmentä lasta, Kirstinä kertoo.

Menestystä Kirstinän suojateille tuli lauantaina runsaasti. Oman luokkansa voitti peräti neljä Maskun Tempion judokaa. Ilomäen lisäksi voittajia olivat P39-luokan Otso Seppälä, P47-luokassa Atte Helenius ja P70-luokassa mitellyt Väinö Seppälä.

Tyttöjen puolella yhdeksänvuotias Sanni Kivijärvi ylsi hopealle T30-luokassa. Kivijärven voittokulku katkesi neljännessä ottelussa. Luonteeltaan rämäpäinen Kivijärvi on löytänyt judosta mieleisen harrastuksen.

– Tässä ei tarvitse niin paljon varoa vastustajaa, Sanni kertoo.

Sanni on harrastanut judoa jo lähes neljä vuotta. Kilpailujakin on takana jo useampi. Viimeksi hän otteli Tampereella.

– Lisäksi harrastan urkkakoulua, suunnistusta, rytmikerhoa ja ukulelen soittoa.

Onnin ja Sannin ottelut sijoittuivat aamupäivään, joten heille jäi hyvin aikaa myös liikuntasalin takaosaan pystytetylle temppuradalle. Trampoliineista ja muista voimisteluvälineistä rakennettu rata oli suosittu perheen pienimpien keskuudessa.

Yksi nuorimmista temppuilijoista oli Klaukkalasta saapunut Oona Tuovinen. Alkuvuodesta kolme vuotta täyttävä Tuovinen oli melkoinen hurjapää nuoresta iästään huolimatta. Maskuun hän saapui Mynämäestä, jossa hän vieraili mumminsa luona.

– Olen kotoisin Mynämäestä, mutta asumme nykyään Klaukkalassa. Mummi vinkkasi tästä tapahtumasta ja päätimme tulla katsomaan, Onnan äiti Riikka Tuovinen kertoi.

Oona tykkäsi temppuradasta, sillä siinä sai hyppiä pehmeille patjoille.

– On ollut kivaa. Lisää, huusi Oona ja juoksi takaisin jonon jatkeeksi.

Maskulainen Nea Saarenpää saapui tapahtumaan pelkästään temppuradan takia.

– Judoa en ole katsonut, sanoi Maskun Palloseurassa jalkapalloa harrastava Nea.

Nea tuli paikalle isänsä ja pikkuveljensä Jonnin kanssa.

– En tiedä vielä, mikä on kivointa tässä. Menen seuraavaksi trampoliinille, sillä sitä en ole vielä kokeillut, Nea ilmoitti.

Jesse Ranta / Vakka-Suomen Sanomat

Oona Tuovisella on hauskaa temppuradalla äitinsä Riikka Tuovisen kanssa.

Onni Ilomäki voitti kaikki ottelunsa.

Tempon judokoilla vauhdikas lokakuu

U18 ja aikuisten Finnish judo open oteltiin Tampereella 21.10. Tempon kilparyhmästä ottelemassa oli Lauri Johansson, Väinö Lehtinen ja Pihla Matikainen. Lauri Johansson ja Väinö Lehtinen saivat kumpikin yhden
otteluvoiton. Pihla Matikaisen sarjassa oli viisi naista. Hän voitti kolme ottelua täydellä pisteellä ja hävisi yhden varoituksella, kuitenkin Pihlan yhteispisteet olivat korkeammat ja näin ollen kultamitali Pihlalle.

Tempon Otso Seppälä osallistui valtakunnalliseen yläkoululeiritykseen Varalassa 23-26.10. Leiritys on osa Suomen Olympiakomitean valtakunnallista urheiluakatemiaohjelmaa. Sekä yläkoululeiritys on osana judokan maajoukkuepolkua.

La 28.10 Pihlan taidon näytteitä nähtiin Vantaalla järjestetyissä mattojudon (Ne-Waza) epävirallisissa SM-
kisoissa. Pihla voitti kaikki ottelut täysillä pisteillä ja kaulaan pujotettiin kultainen mitali.

Su 29.10 Tempon kilparyhmä ja kisatiimi osallistui Vantaan Hontai shiaihin. U13 sarjassa ottelivat Atte Helenius ja otteluvoiton otellut Konsta Puottula. U15 sarjassa Otso Seppälä taisteli hopealle. U18 vuotta Henri Huhtala pronssia. Väinö Lehtisen ottelut päättyivät loukkaantumiseen. Naisten sarjassa Pihla Matikainen nappasi kolmannen kultamitalinsa lokakuun aikana.

La 4.11 klo 11 alkaen Tempo järjestää MaTe-junnukisat ja Temponaatio lasten tapahtuman Maskun Hemmingin koululla. Tatamilla nähdään Tempon omat juniorit sekä mm Tarton judojoukkue. Temponaatio tapahtumaan ovat kaikki lapsiperheet tervetulleita. Tapahtuma on maksuton.

Tempolaiset Tampere shiaissa 7.10.2017

Tampereen Tesomassa taisteltiin perinteiset Tampere shiai judokisat lauantaina 7.10.2017. Tampereelle oli kokoontunut kilpailijoita 43 eri seurasta. Tempon joukkueessa otteli 15 juuri kilpailu-uraa aloittelevaa ja jo kokeneempaa kilpailijaa.

Pronssia ottelivat Sanni Kivijärvi, Milja Marjunen, Otso Seppälä ja Lauri Johansson. Kaikki eivät yltäneet mitaleille asti, mutta otteluvoittoja ja taistelutahtoa löytyi jokaisesta judokasta. Joukkueeseen kuuluivat myös; Felix Pusa, Vincent Grönblom, Onni Ilomäki, Joonas Koivisto, Samuel Voutilainen, Atte Helenius, Konsta Puottula, Matias Översti, Väinö Seppälä, Väinö Lehtinen ja Tytti Puottula.

Tempolaisia nähdään vielä loppusyksyllä mm. Tampereella Finnish Judo openissa, Ne wazan (matto-ottelun) epävirallisissa SM kisoissa sekä marraskuussa Tarton kisoissa.

Tempo järjestää omat MaTe-junnukisat lauantaina 4.11. klo 11.00 alkaen Maskun Hemmingin koululla. Maskun Tempon nuoret judokat astelevat runsaslukuisesti MaTe junnukisan kilpatatamille. Kisojen ohessa pidetään asten puuhatapahtuma Temponaatio.

tampere_2017

Tempolaiset judokat aloittivat syksyn voitokkaasti

Ryhti-shiai aloitti perinteiseen tapaansa syksyn kilpailukauden. Tänä vuonna kilpailut käytiin poikkeuksellisesti Maskussa Hemmingin koulun liikuntasalissa 2.9, Raision Kerttulan liikuntahallin ollessa remontissa. Kilpailijoita saapui paikalle 150. Taidokkaita judo-otteluita nähtiin alle yhdeksän vuotiaiden ikäluokasta aina aikuisten sarjaan saakka.

Maskun Tempoa edusti 24 judokaa. Kultaa voittivat T11 -40kg Milja Marjunen ja N -63kg Pihla Matikainen. Hopealle T11 -32kg Sanni Kivijärvi, P11 -30kg Onni Ilomäki, P11 -42kg Samuel Voutilainen, P11 -49kg Juho Karru, P15 -42kg Otso Seppälä, P15 -46kg Matias Översti, P15 -66kg Anton Salminen ja P15 +55kg Väinö Seppälä. Pronssia P9 -26kg Felix Pusa, P11 -27kg Vincent Grönblom ja P13 -43kg Atte Helenius.

Seuraavaksi Tempolaiset nähdään suurella joukolla tatamilla lokakuun alussa Tampereella käytävissä kilpailuissa.

ryhti_shiai1

Tempon Judo / Combat -leiri Kisakeskuksessa

Maskun Tempon perinteinen syysleiri vietettiin urheiluopisto Kisakeskuksessa Raaseporissa. Mukana olivat leirillä judokoiden lisäksi Tempo Combatin harrastajat. Leiriläisiä oli yhteensä yli 50.

Tempolaisten vieraana oli myös judokoita Raision Ryhdistä. Leirin judoharjoitukset ohjasi Kristian Bulgakov Turun Gladiaattoreista. Kristian sijoittui kevään miesten judon SM- kilpailuissa kolmanneksi.

Combat-harjoitukset veti Jukka Kirstinä. Lajiharjoitusten ohella Tempon ohjaajat kokoontuivat koulutukseen, jossa mm. tehtiin eri ryhmille harjoitussuunitelmat syksyksi ja kevääksi. Ohjaajista lähes kaikki olivat paikalla. Viikonloppuna oli kilpajudokoille myös fyysiset testit. Testit piti seuran valmentaja Teemu Virtanen. Leirin vapaa-aikatoiminnasta vastasi Heli Aaltonen ja Susanna Lassila.

kisakeskus 2017

Matikaiselle judon SM-hopeaa

Maskun Tempon Pihla Matikainen, 20, osallistui ensimmäistä kertaan aikuisten tasolla judon SM-kilpailuihin Kupittaan urheiluhallissa.

Alle 57-kiloisissa otellut Matikainen debytoi aikuistasolla ryminällä: hän saavutti hopeaa omassa sarjassaan ja oli mukana Nummelan Judon naisjoukkueessa, joka voitti joukkuekilpailun pronssia.

– Alunperin minun oli tarkoitus otella Turun Judoseuran joukkueessa, mutta lauantaina tulleiden loukkaantumisten vuoksi Turku ei saanut joukkuetta kasaan lainkaan. Edellisen päivän näytöt olivat ilmeisesti sen verran hyvät, että Nummelan joukkue kysyi minua lainaan, Matikainen kertoo sunnuntain joukkuekilpailusta.

Lainaaminen seurojen välillä on Matikaisen mukaan yleistä, sillä kaikilla seuroilla ei ole judokaa kaikissa joukkuekisan painoluokissa.

Seurat kilpailevat usein myös yhdistelmäjoukkueilla, sillä naisjudokat ovat harvassa Suomessa.

– Kilpailuissa vastustajat ovat pääosin tuttuja. Meitä on sen verran vähän, että kaikki tulevat tutuksi leirien ja kilpailujen kautta.

Yksilökilpailussa Matikainen otteli neljä ottelua. Kolme voittoa riitti tuomaan kakkossijan, mikä ei täysin tyydyttänyt nuorta judokaa.

– Ottelukaaviossa kaikki painoluokan judokat kohtasivat toisensa. Hävisin oman otteluni Elviira Kujansuulle jatkoajalla. Rehellisesti täytyy myöntää, että kunto loppui kesken. Pääsykokeisiin lukemisen vuoksi en ollut pystynyt valmistautumaan kunnolla.Hän ratkaisi ottelun käsilukolla, oikeustieteen opintoihin tähtäävä judoka sanoo.

– Tästä hopeasta saan kuitenkin motivaatiota tulevaisuuteen. Oli niin ärsyttävää hävitä. Kultaa lähdin hakemaan.

Maskun Tempon puheenjohtaja Tanja Hakamäki iloitsee maajoukkuerinkiin kuuluvan Matikaisen menestyksestä.

– Pihlan menestys kertoo, että hän, valmentajat ja muut judokat sekä seuratyöntekijät olemme tehneet jotain oikein, Hakamäki sanoo.

Hakamäki seurasi paikan päällä Matikaisen otteluita.

– Kun Pihla aloitti, lopettelin itse omaa uraani. Valmensin häntä hänen uransa alkutaipaleella. Oli hienoa nähdä hänen menestyvän aikuisten tasolla.

Vakka-Suomen Sanomat / Jesse Ranta

11. Rivieran lenkki juostiin Maskussa lauantaina

11. Rivieran lenkki juostiin Maskussa lauantaina 13.5, järjestäjänä Maskun Tempo. Juoksijoita ja sauvakävelijöitä oli kauniissa, mutta tuulisessa säässä liikkeellä yhteensä 85. Kilpailuympäristö oli entistä parempi, koska ulkoilualueelle on rakennettu mukavat oleskelupöydät sekä hienot wc-tilat.

IMG_8349

IMG_8348

Tempolaiset Hämeenlinnassa

Tempolaiset olivat lauantaina 29.4. pienellä porukalla Hämeenlinnassa kisaamassa. Menestystä tuli todella hyvin. Hienosti pronssille ottelivat Väinö Seppälä C-junioreissa ja Otso Seppälä sama ikäluokka, mutta eri painoluokassa sekä Lauri Johansson B-junioreissa.

Aikuisissa Pihla Matikainen voitti oman sarjansa ja lisäksi hän sai kisojen parhaan naisottelijan palkinnon. Miesten sarjassa Juuso Laakso otteli hopealle. Seuraavaksi Pihlan ja Juuson otteluita voi tulla seuraamaan 20.5. Kupittaalle, jossa järjestetään aikuisten SM-kilpailut.

Vapun Harjoitusajat

Su 30.4
Naperojudo 15.00-15.45
Tenavajudo 15.45-16.30
Aikuinen-lapsi judo 16.30-17.15
Alkeiskurssi 17.15-18.30
Kilpa ja kisatiimi ei harjoituksia

Ma 1.5
ei harjoituksia

Tempon pääsiäisen harjoitusajat

To 13.4
kaikki harjoitukset normaalisti
Pe 14.4
Ei harjoituksia
La 15.4
combat 12.00-13.00
judo 13.00-14.30
Su 16.4
naperojudo 15.00-15.45
tenavajudo 15.45-16.30
aikuinen-lapsi judo 16.30-17.15
alkeiskurssi 17.15-18.30
Ma 17.4
Ei harjoituksia

Muut judo, combat ja jumppa-harjoitukset ovat tauolla pääsiäisenä. Harjoitukset jatkuvat normaalisti tiistaina 18.4.

Tempon Tytti Puottula ja Ville Julku alempien vöiden mestareiksi!

Sunnuntaina 26.3.2017 oteltiin Vantaan Hakunilassa judon alempien vöiden mestaruuskilpailut. Temposta kilpailuihin osallistui aikuisten joukkue.

Tytti Puottula ja Ville Julku saavuttivat upeilla otteluvoitoilla omien sarjojen alempienvöiden mestaruuden.
Virpi Talvitie taisteli hienosti pronssille ja Jaana Lehtimäen loukkaantuminen katkaisi hienon voittoputken.

”Tempolaisten otteissa näkyi voitontahto ja määrätietoisuus, tästä on hyvä jatkaa treenaamista ja samalla asenteella kohti uusia kisoja” totesi joukkueen valmentaja Jukka Kirstinä.

Mestarit

Tempolaisilla vilkas judoviikonloppu 11.-12.3.2017

Orimattilassa kilpailtiin Judon Baltic Sea championship. Kilparyhmän osallistujamäärä pieneni sairastumisten johdosta kahteen kilpailijaan, mm. Pihla Matikaista ei nähty Orimattilassa. Väinö Lehtinen otteli sarjassa U18 alle 60 kg. Väinö aloitti ottelut vahvasti, mutta hänen ottelut päättyivät alkueriin. Lauri Johansson otteli U18 – 66 kg sarjassa, kyseinen sarja oli ikäluokan osallistujamäärältään suurin. Laurin ottelut päättyivät myös alkueriin.

Sunnuntaina Maskun Hemmingin koululla oteltiin Tempon judon salikisat, johon osallistui noin 100 kilpailijaa. Salikisat ovat harjoituskisat aloitteleville judokoille, kuin jo kauemmin lajia harrastaneille. Kisoissa myös aloittelevat tuomarit pääsivät harjoittelemaan otteluiden tuomarointia. Kisoissa ei jaettu mitaleja. Tempolaisten talkoohengellä saatiin rakennettua hyvätunnelmainen kisa. Päivän päätteeksi talkooporukka desinfioi Hemmingin monitoimitilan tatamin.

Alkulämmittely

Alkulämmittely

Pihla Matikainen Tanskan Matsumae-Cupissa pronssille

Pihlan tämän vuoden ulkomaan kisat pyörähtivät käyntiin Belgian naisten avoimissa, Arlonissa. Kilpailijoita oli kerääntynyt runsaasti useista maista. Pihlan sarjassa oli 54 ottelijaa. Kisa oli kovatasoinen ja saaliiksi saatiin pari otteluvoittoa. Tämä oli todella hyvä saavutus kyseisestä kisasta.

Tanskan Matsumae-cupista tuli hienosti pronssia. Pihla totesi, että ”Tanskassa finaalipaikka olisi ollut ihan mahdollinen”.

Pihla osallistui molempien kisojen jälkeen järjestettyihin judoleireihin. Heti kotiin palattuaan hän osallistui Suomen maajoukkueen kanssa Varalassa pidettyyn maajoukkueleiriin.

Pihla ja kilparyhmän muut judokat nähdään Orimattilan Baltic Sea kisoissa Orimattilassa 10–11.3.2017.
Pihlan kevätkauden kisoihin kuuluu mm. toukokuussa Turussa järjestettävät aikuisten Judon SM kisat.

Tempon judokat Ice Power Cupissa Tampereella 28.1.2017

Bussillinen tempolaisia kilpailijoita, huoltajia ja tuomareita matkasi varhain lauantaiaamuna kohti Tamperetta perinteiseen Ice power Cupiin. Judon uudistuneet ottelusäännöt olivat kisoissa käytössä.

Ottelut alkoivat nuorten sarjoista, jossa Tempon jatkokurssilaiset ottelivat tarmokkaasti. Ottelut olivat kovatasoisia, joten saaliina oli hyviä ottelukokemuksia. Kisatiimiläiset ja kilparyhmäläiset pääsivät seuraavaksi tatamille. Tatamilla nähtiin tiukkoja matseja, hienoja otteluvoittoja ja tiukkoja häviöitä. Kisatiimi ja kilparyhmäläisten saalina oli Väinö Seppälän, Henri Huhtalan ja Väinö Lehtisen pronssit. Päivän päätteeksi oli aikuisten ottelut. Tytti Puottula otteli hienosti naisten sarjassa hopealle. Syksyllä judon Tempossa aloittanut Niko Kärkkäinen taisteli tien finaaliotteluihin. Nikon kamppailulaji tausta näkyi vahvasti otteluissa ja Nikon saalina hopeamitali. Samasta sarjasta Roni Niitynpäälle pronssia.

Ice power mitalistit

Tempon Pihla voitokkaana Orimattilassa 21.1.2017

Nuorten ja aikuisten Samurai Cupin ensimmäinen osakilpailu oteltiin Orimattilassa viikonloppuna. Tempon kilparyhmän poikien ottelut päättyivät tiukkojen taisteluiden jälkeen alkuotteluihin. Pihla Matikainen otteli kultaa naisten sarjassa.

Kahden viikon päästä Pihla ottelee Belgiassa Arlonissa naisten Belgian Openissa sekä sekä neljän viikon päästä Matsumae Cup Tanskassa. Kummankin kisan yhteydessä on judoleiri, joihin Pihla osallistuu.

Tempon muut judokat osallistuvat Tampereen ICE power cupiin 28.1.2017

IMG_0867

Maskun Tempon juhlavuosi huipentui Tempon perinteisiin puurojuhliin

Tempon puheenjohtaja Tanja Hakamäki toivotti seuraväen tervetulleeksi. Ohjelmassa oli historian havinaa vanhojen verska- ja jumppapukujen kavalkadissa sekä esityksiä eri vuosikymmenten lehtileikkeistä.

Tempon eri lajit esittäytyivät ja esitykset päättyivät judokoiden yhteistreeniin. Tatamilla kirmasivat niin judopolun alkutaipaleella olevat valkovöiset judokat kuin jo reilut kolmekymmentä vuotta tatamia kuluttaneet mustan vyön judokat.

Nuoremmat liikkujat palkittiin osallistumismitaleilla ja valmentajat saivat seuralta huomionosoituksen vuoden tehdystä työstä. Joni Majalalle ojennettiin Maskun Tempon miesten judomestaruuspysti ja Pihla Matikaiselle Maskun Tempon naisten judomestaruus sekä Pihlan vuoden kovat saavutukset huomioitiin.

Karhu kiertopalkinnon tänä vuonna sai Jukka Kirstinä sitoutuneesta judotoiminnasta ja treenien vetokertojen suuresta määrästä.

Joulupukki toi terveiset Korvatunturilta ja toivotti liikunnallista joulua.

suvin_ryhma
tanja
aikuinen-lapsi
aikuinen-lapsi-jumppa
jukka
pihla-ja-joni

Tempon Pihla voittoon Nuorten Finnish judo openissa

Tempolaiset olivat  ottelemassa Kymijoki Shiaissa ja Nuorten Finnish Judo Openissa Kouvolassa 26.11.2016. Kisatiimin Otso Seppälä taisteli kaksi otteluvoittoa ja Miro Malinen yhden otteluvoiton. Konsta Puottulan ja Jesse Leinon urakka päättyi ensimmäisiin otteluihin.

Kilparyhmän Henri Huhtalan, Lauri Johanssonin ja Väinö Lehtisen taistelut päättyivät alkuotteluihin.

Pihla Matikainen osallistui viimeistä kertaa ikäluokkaan U21. Pihla jatkoi vahvoilla esityksillä voittaen kultaa omassa sarjassaan -57 kg.

Kilpailujen jälkeen viikonloppu jatkui leirillä.
pihla