Toiminnan historia

Vuonna 1996 Maskun Tempon silloinen puheenjohtaja Hannu Hakamäki päätti lisätä seuran lajivalikoimaa Ju Jutsulla. Hannu oli luonut hyvät suhteet Shaolin salin väkeen ja sai sieltä vetäjät ensimmäiselle alkeiskurssille. Pirjo Rosnell ja Miia Luomajoki olivat ensimmäiset kurssinvetäjät. Osallistuminen ensimmäiselle kurssille oli runsas ja moni aikuisjudoka tuli myös opettelemaan Ju Jutsua. Pirjo ja Miia opettivat sunnuntaisin tekniikoita ja Hannun johdolla niitä sitten keskiviikkoisin kerrattiin.

Vyökokeiden jälkeen joukko jonkin verran supistui, joka on varsin yleistä, mutta innokas ydinporukka jatkoi harjoittelua. Hannu ei aina ehtinyt keskiviikkotreenien valmennukseen muiden kiireidensä vuoksi, mutta silloin aina joku ryhmästä astui rivin eteen vetämään harjoitukset, eli yksi keltavöinen veti muita keltavöitä. Hannu järjesti jäsenille myös eri lajeista maistiaisia. Jarmo Frondell tuli Keravalta vetämään Aikidoleirin ja Tero Laaksonen hermopisteharjoituksia. Niistä oli paljon apua myös Ju Jutsun harjoitteluun.

Kiirettä ei vyöarvojen korottamisessa pidetty sillä ensimmäiset oranssivyöt suoritettiin vasta 1999 helmikuussa. Syksyllä 1999 valmistui uusi koulu, Hemmingin yläaste, ja sen liikuntatilat sallivat harjoittelut hieman isommissa tiloissa. Pirjo ja Mia joutuivat lopettamaan treenien vedot muiden kiireidensä vuoksi, mutta he suostuttelivat Jari Suutarin tulemaan tilalleen. Tästä lähin Jari on ollut mukana viemässä Tempon Ju Jutsua eteenpäin.

Hannu ei enää ehtinyt vetämään keskiviikkotreenejä ja niinpä vastuun otti Bertil Bergqvist. Bertil valmensi keskiviikkoharjoituksia noin 5 – 6 vuotta kunnes oli aika vaihtaa nuorempaan ja Jari Raitasen nousi rivistä valmentajaksi. Yhteistyö Shaolinin kanssa on myös vuosien mittaan tiivistynyt ja Ju Jutsu on saanut Suutarin Jarin lisäksi myös muita vetäjiä heiltä. mm. Juuso Tuomi, Tuomas Kantonen ja Pia Johansson. Myös perinteinen Maskun kevätleiri on perua tästä yhteistyöstä. Ju Jutsun kevätleirit aloitettiin Maskussa vuonna 2003.

Ju Jutsu Maskun Tempossa on kasvanut hitaasti, mutta tiiviin ydinporukan johdosta jatkaa se edelleen kasvuaan.