Peruskurssi

Judon peruskurssi on tarkoitettu yli 15 vuotiaille lajista kiinnostuneille.Ohjatun peruskurssin tarkoituksena on perehdyttää aloittava harrastaja judon perusteisiin sekä tarjota edellytykset jatkaa harrastusta judon parissa oman tason ja halun mukaan.

Peruskurssin aikana opetellaan judotekniikoiden lisäksi dojo-käytöstä, eli kuinka judosalilla käyttäydytään ja huomioidaan ja kunnioitetaan vastustajaa sekä käydään läpi turvallisuuteen ja hygieniaan liittyviä asioita.

Harjoituksiin voi tulla kaikenikäiset, jokainen harjoittelee oman kunnon ja fyysisten rajoitteiden mukaan. Harjoituksiin ovat myös tervetulleet pitkään lajista poissaolleet judokat. Peruskurssi on aluksi kerran viikossa 90 min ja muutamien käyntikertojen jälkeen pidämme yhteistreenejä 75 min harrastejudon kanssa. Harrastejudoharjoituksissa on mukana aina peruskurssin vetäjä.

Peruskurssilla suoritetaan keltainen vyö. Peruskurssin aikana osallistutaan minimissään yhteen harjoituskilpailuun eli seuran salikisoihin. Peruskurssin jälkeen edetään harrastejudoon.

Vetäjät Jani Voutilainen ja Pihla Matikainen