Tai Chi

Tai Chi on Taolaiseen filosofiaan perustuva taistelutaito, joka on terveysvaikutuksistaan tunnettu ja jota nykyään harrastetaankin pääasiassa terveyden ylläpitämiseksi.
Miksi Tai Chi on niin hyvä terveydelle?

1. Harjoitustapa
Se mitä useimmat ihmiset luulevat olevan tai chi:ta (mutta itse asiassa on vain pieni osa sitä), on liikesarja, joka suoritetaan hitaasti pehmeitä liikkeitä käyttäen. Tämä harjoitustapa minimoi loukkaantumisriskiä, samalla kun se kehittää monia ominaisuuksia harrastajassaan: mm.
tasapainoa, koordinaatiota, hengitystä (syvä hengitys), nivelien liikkuvuutta, verenkiertoa, keskittymistä, rentoutta, tietoisuutta omasta kehosta ja kehon ja mielen hallintaa. Samalla se toimii alustavana harjoituksena vaativammille harjoituksille.

2. Tai Chi:n harjoittelu voidaan soveltaa omalle tasolle.
Samaa liikettä voi tehdä helpolla tavalla tai hyvin vaativalla tavalla, ja siten sekä huonokuntoinen henkilö että huippukunnossa oleva voivat molemmat hyötyä samasta liikkeestä vaihtamalla liikkeen suoritustapaa.

3. Ei vaadi mitään erityisiä varusteita.
Tavallinen löysä mukava vaatetus riittää, ja jonkun verran vapaata tilaa.

4. Ei vaadi paljon aikaa (tietyllä hetkellä)
Harjoituksen voi pilkkoa osiin. Jos on vain 5 min. aikaa harjoitella voi tehdä osan harjoituksesta ja loput myöhemmin (useampi lyhyt harjoitustuokio päivässä voi olla jopa parempi kuin yksi pitkä).

5. Haasteet eivät koskaan lopu.
Tai Chi:n monipuolisuus takaa, että aina löytyy uusia haasteita. Liikesarjasta sekä pariharjoituksista on useita eri variaatioita ja myös samaa liikesarjaa voi tehdä monella eri tavalla. Terveysliikunnan lisäksi Tai Chi opettaa myös itsepuolustusta pidempään harjoiteltuna.

Harjoitukset:

Maskun Hemmingin monitoimitilassa
keskiviikkoisin klo 18.45-19.45
sunnuntaisin klo 10.00-12.00.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Bertil Bergqvist 040 585 5055

Alla youtube-video Tai Chi:stä