Tempolaisia Tampereen tatamilla

Tampereella oteltiin judon Ice Power Cup. Kilpailu oli suunattu kaiken ikäisille judokoille. Kilpailijoita oli 47:stä seurasta yhteensä 338. Virosta oli myös yksi seura mukana. Maskun Tempon judokoista Jenni Luomaranta otti upeasti sarjavoiton C – tytöissä ja Tinja Kiili oli toinen B- tytöissä.

Kisojen tuomarityöskentelyyn osallistui kolme Tempon tuomaria. Tuomarin tehtävä ei ole helppo näin isoissa kisoissa. Otteluita oli 485 kpl ja kisat kestivät n. 12 tuntia. Kisapäivä oli jaettu kolmeen osaan punnitusten ja otteluiden osalta. Aamulla aloittavat E-ja D- nuoret, päivällä C- ja B – nuoret ja kisapäivän päättävät aikuisten sarjat. Samat tuomarit ovat kuitenkin tuomitsemassa koko päivän. Tuomarin on oltava tarkkana koko ajan, hetkenkin herpaantuminen voi aiheuttaa väärän tuomion ja väärän voittajan. Judossa ei käytetä videotarkistusta. Tempon aikuinen- lapsi -judon vetäjä Netta Ruusunen on ollut tuomarina usean vuoden ajan.

”Kolmen pienen lapsen äitinä on kisoihin valmistauduttava hyvissä ajoin. Lastenhoito pitää järjestää ja kilpailusääntöjä pitää kerrata. Tälläisen 12 tunnin työpäivän jälkeen tarvitsee myös aikaa palutua kotielämään. Toisaalta, kun olen itsekin kilpaillut pienestä tytöstä lähtien, tämä tuomaritoiminta antaa myöhemmällä iällä vähän samanlaista haastetta kun kisailu. Rahan takia tätä ei tehdä, meille maksetaan ainoastaan matkat ja pieni päiväraha”, kertoili Netta tuomaripäivän päätteeksi.

Posted in Uutiset.