Aloita Judo

JUDO

Alun perin japanilainen, vanhoihin samurai -tekniikoihin perustuva judo on maailman laajimmalle levinnyt olympialaji. Liikunnan ja urheilun lisäksi judoon liittyy vahva itsensä kehittämisen ja oppimisen näkökulma. Judossa opitaan arvostamaan ja kunnioittamaan toisia sekä toimimaan ryhmässä. Usein vanhemmat toteavat lapsensa rauhoittuneen judossa opittujen taitojen avulla ja saaneen lisää itsevarmuutta ja rohkeutta. Judossa jokainen on hyväksytty sellaisena kuin on. Harjoitukset sovelletaan aina osallistujien mukaan ja seuroissa on harjoitusryhmiä aloittelijoista kilparyhmiin sekä aikuisille kuntojudoa. Judoa voi harrastaa läpi elämän taaperoikäisestä seniori-ikäiseen. Laji kiehtoo kansainvälisyydellään, jatkuvilla koulutus- ja oppimismahdollisuuksillaan sekä yhteisöllisyydellä. Vaikka ei olisi yhteistä puhuttua kieltä, niin judon liikekieli yhdistää erilaiset ihmiset – paljain jaloin tatamilla (www.judo.fi).

NÄIN ALOITAT JUDON TEMPOSSA

Judo sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa harrastustaustaa tai kokemusta kamppailulajeista. Harjoituksissa huomioimme harrastajien erityistarpeet ja sovellamme judoa tarpeen mukaan.

Katso itsellesi tästä sopiva ryhmä:

Aikuinen-lapsi judo 1,5–5 v. su 5.9 klo 17.00–18.00

Aikuinen-lapsi judo nostattaa hien pintaan niin lapsille kuin aikuisillekin. Erilaisten leikkien ja pelien kautta harjoitellaan yhdessä aikuisen kanssa judon alkeita ja kehonhallintaa. Ja mikä parasta päästään turvallisesti harjoittelemaan matto judon alkeita.

Naperojudo 5–6 v. su 5.9 klo 16.00–17.00

Naperojudossa harjoitellaan leikkien ja pelien kautta judon alkeita, oman kehon hallintaa, ryhmässä toimimista ja kaverin kunnioittamista. Harjoituksissa opetellaan mattojudon alkeita ja kaatumista eli ukemia.

Tenavajudo 7–8 v. su 5.9 klo 16.00–17.00

Tenavajudossa harjoitellaan samoja asioita kuin naperojudossa, mutta ollaan jo askeleen lähempänä alkeiskurssia.

Alkeiskurssi 8–15 v. su 3.10 18.00–19.15 ja to 17.45-19.00

Alkeiskurssilla harjoitellaan judon perusteita. Tärkein näistä on oikeaoppinen kaatuminen eli ukemi. Tämän opittua pääset harjoittelemaan erilaisia heittoja. Mattojudossa opetellaan sidontoja ja erilaisia kääntöjä. Judokalle on tärkeää tasapaino, kehonhallinta ja motoriset taidot. Näitä opetellaan erilaisten harjoitteiden avulla.

Aikuisten judon peruskurssi la 25.9 klo 13.00–14.30

Aikuisten peruskurssilla harjoitellaan samoja taitoja kuin nuorten alkeiskurssilla. Harjoituksissa on mukana myös ylempiä vöitä. Sinun ei kannata sitä pelästyä. Saat yksilöllistä ja hyvää opetusta kannustavassa seurassa.
Onko sinulla aikaisempaa judo taustaa ja haluaisit palata tauon jälkeen takaisin lajin pariin?

Jatkoryhmä 8–17 v. ti 10.8 klo 17.45-19.00 ja pe 18.30-20.00

Kisatiimi ja harrastejudo ma 2.8 klo 19.00–20.15, ti 19.00–20.30 ja to 19.00-20.30

Mukaan mahtuu. Aloitetaan yhdessä kevyesti ja muistutellaan mieleen vanhoja taitoja.

HARJOITUKSIIN ILMOITTAUTUMINEN

Kauden alussa sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua, riittää kun tulet paikan päälle. Ainoastaan judon alkeiskurssille 8–15 v. otamme harrastajia vastaan ensimmäisen 2 kk ajan harjoitusten alkamisesta. Muihin ryhmiin on mahdollista tulla mukaan kesken kauden.

HARJOITUKSIIN MUKAAN

Ensimmäisellä kerralla et tarvitse mukaan kuin joustavat ja mukavat vaatteet (mielellään pitkälahkeiset housut), vesipullon, pyyhkeen ja läpsyt/sandaalit. Ennen harjoitusten alkua kädet ja jalat tulee pestä ja judosaliin saavutaan läpsyt/sandaalit jalassa. Tatamilla harjoitellaan paljain jaloin. Ensimmäisellä kerralla ohjaaja antaa sinulle täytettäväksi ilmoittautumislomakkeen.

KAUSIMAKSU JA JUDOGI

Meillä voit vapaasti käydä harjoituksissa kokeilemassa lajia muutaman kerran ennen kuin sitoudut kausimaksuihin. Mikäli päätät jatkaa harrastusta, ohjaaja neuvoo sinua kausimaksun kanssa ja katsoo sinulle sopivan judopuvun. Seura tekee syksyisin puvuista yhteistilauksen, sinun ei tarvitse sitä erikseen lähteä ostamaan. Mikäli et halua ostaa uutta pukua seuraltamme löytyy myös hyväkuntoisia käytettyjä pukuja.

Maskun Tempon dojo sijaitsee Maskun Hemmingin koulun liikuntahallin monitoimitilassa, Myllymäentie 127, 21250 Masku
TERVETULOA TATAMILLE!

Lisätietoja: Tanja Hakamäki 044 2784486, tanja.hakamaki@gmail.com