Maskun Tempo on Sinettiseura

Maskun Tempo vastaanotti ensimmäisenä maskulaisena seurana Nuoren Suomen myöntämän Sinettiseura-tunnustuspalkinnon lauantaina. Sinettiseura-palkinto myönnetään seuralle laadukkaasta nuorisotoiminnasta.

– Lapsi kokee, että hän on tärkeä ja häntä kuunnellaan ja kannustetaan. Lapsi kokee haasteita, onnistumisia ja epäonnistumisia, sanotaan muun muassa Nuoren Suomen kunniakirjassa.

Maskun Tempossa voi harrastaa judoa ja jujutsua, jäseniä seurassa on kaikkiaan 250, suurin harrastajajoukko on judossa, jossa on noin sata harrastajaa.

– Lähdemme seuratoiminnassamme lapsen yksilöllisistä tarpeista. Meille on tullut  harrastajia isoista seuroista, joissa he eivät ole ehkä saaneet niin yksilöllistä huomiota, Tempon pitkäaikainen toimija Hannu Hakamäki kertoo.

Sinettiseura-palkinto ei ole merkkinä vain laadukkaasta menneestä ajasta, vaan se edellyttää seuralta laadukasta toimintaa myös jatkossa.

– Nyt kun asiat ovat paperilla, ne ovat tiedoksi toiminnasta ja tavoitteista myös uusille ohjaajille ja valmentajille, Hakamäki miettii.
– Mitalit ovat mukavia, mutta onnistuminen on sitä, että saamme nuoret jäämään mukaan toimintaan vaikka ohjaajiksi, Hakamäki pohtii.

Hannu Hakamäki sai itse myös henkilökohtaisen tunnustuksen: Judo-liiton kultaisen ansiomerkin pitkäjänteisestä seura- ja valmennustyöstä.

Seuran puheenjohtaja Anne Kirstinä muistuttaa yhteistyön tärkeydestä seurassa.
– Meillä on esimerkiksi erittäin aktiivinen naisjaosto, hän kiittelee.

Seuran kilpailupäällikkö Juuso Laakso kertoo, että judo on pohjimmiltaan itsepuolustuslaji, mutta sen pehmeä muoto.

– Se kohottaa suuresti peruskuntoa ja on monipuolinen ja sopii myös liikuntarajoitteisille, hän kertoo.

Tempossa judoa voi harrastaa ikään katsomatta, ryhmiä on napero-judosta aina kilpa- ja harrasteryhmiin. Juuso Laakso aloitti itse judon 9-vuotiaana.

– Tykkäsin lajista niin paljon, että muut lajit jäivät, Laakso sanoo.
– Alkulämmittelyt ovat monipuolisia ja leikkisiä. Kaverit ovat harrastuksessa tärkeitä, mukaan kuvioihin tuli myös kilpaileminen ja myöhemmin halu pitää itsensä kuosissa.

– Judo on myös hyvin kurinalainen laji, johon vanhemmat voivat tuoda lapsensa luottavaisin mielin. Jos esimerkiksi soittaa suuta, joutuu heti pois matolta. Yksi motivaatio onkin tulla tänne, on se, että täällä on selkeät säännöt, Hannu Hakamäki pohtii.
– Vyön värillä ei ole väliä, vaikka se onkin merkki etenemisestä, innostus on tärkeintä. Ryhmällä on tässä lajissa iso merkitys, yksin ei voi treenata, vaikka kyseessä onkin yksilölaji, sanoo Hakamäki.

Lauantaina Sinettiseuratunnustus luovutettiin seuralle Lounais-Suomen alueen juniorimestaruuskilpailuiden yhteydessä.

Yhtenä toimintana seuralla on kilpailupäivän aikana järjestettyä oheistoimintaa koko perheelle ja etenkin lapsille. Tempon lapset olivat ristineet monipuolisen lasten lauantaisen ohjelmapäivän Temponaatioksi.

Tempossa voi harrastaa judon ja jujutsun lisäksi myös voimistelua, sauvakävelyä ja harrastepalloilua, aktiivinen seura pitää lisäksi leirejä ja sillä on ystävyskuntatoimintaa Tarto Zen -seuran kanssa ja yhteistyötä Raision Ryhdin kanssa.

Tempo oli paras kisojen seura ja sai omakseen kiertopalkinnon vuodeksi eteenpäin.

Satu Puustinen, Vakka-Suomen Sanomat (1.1.2012)

Posted in Judo, Uutiset.