Maskun Tempon salikisat

Maskun Tempo järjesti harjoittelukisan nuorille judokoille sunnuntaina Hemmingin koulussa. Osallistua saivat vain C-nuoret ja nuoremmat eli alle 14-vuotiaat. Suurin osa kilpailijoista oli Tempon omia judokoita, mutta mukana oli myös ottelijoita Turusta ja Raisioista.

Salikisa on tarkoitettu vasta-alkajille totutteluksi kilpailuun. Monelle se olikin elämän ensimmäinen judokilpailu. Kilpailussa ei jaeta lainkaan palkintoja eikä julisteta sarjojen voittajia. Maskun Tempon alkeiskurssi oli komeasti edustettuna 95%:sti. Intoa kilpailuun toi vielä alkeiskurssilaisille seuraavana päivänä pidettävä keltaisen vyön graduointi.

Kilpailun järjestäminen on myös hyvää harjoitusta koko seuralle. Tarvitaan kuuluttajat, pistetaulun hoitajat, ottelutulosten kirjaajat, ottelukaavioiden tekijät, tuomarit, punnitsijat, atk-vastaava, mattomiehet, ea-henkilöt, buffetin pitäjät, valmentajat ja huoltajat. Järjestelyt tuntuivat sujuvan hyvin ja kisa saatiin pidettyä kolmessa tunnissa. Ottelijoita oli 55kpl.

Salikisan päätteeksi pidettiin vielä alempien vöiden (valkoinen, keltainen, oranssi) miesten avoin kilpailu. Osallistujia oli 4 kpl, jotka kaikki olivat Maskun Tempon kuntojudoryhmäläisiä. Ottelut käytiin matossa loukkaantumisten välttämiseksi. Kilpailun jälkeen pidettiin vielä vihreän vyön graduointi, johon osallistui 6 kuntojudokaa. Kaikki vaihtoivat värinsä vihreään.

Posted in Uutiset.