Seppälä katkaisi Tempon poikien mitalittoman jakson

Maskun Tempon menestys nuorten SM-tatamilla on pitkään ollut pääasiassa tyttöjudokoiden varassa. Nyt tempolaispoikien kymmenen vuoden mitaliton kausi katkesi, kun Väinö Seppälä otteli SM-pronssille Iisalmessa. Edellinen seuran poikamitalisti oli Tuukka Hakamäki vuodelta 2009.

Mitali on SM-kisojen ensikertalaiselle pienoinen yllätys.

– Sijoitus oli tyydyttävä, koska en ole ennen ollut näin kisoissa kilpailuissa. En osaa oikein sanoa, mitä odotin, vaikka pienemmissä kisoissa olen ennen pärjännyt, Seppälä myöntää.

Seppälä judosi alle 18-vuotiaiden 81 kilon sarjassa. Tie mitaliotteluihin aukesi kahdella voitolla.

– Eivät ne helppoja matseja olleet.

Kun semifinaaleissa tuli tappio, Seppälä sijoittui kolmanneksi.

– Semifinaali olisi ollut voitettavasti, vaikka kaveri parempi olikin. Mitali tuli yllätyksenä, vaikka Väinö kisoissa hyvin skarppaakin, valmentaja Teemu Virtanen toteaa.

Maskun Tempon ykkösjudoka Pihla Matikainen otti uuden askeleen urallaan, kun hänet nimettiin aikuisten maajoukkueeseen vuodenvaihteen jälkeen.

– Tämä merkitsee enemmän kovia kansainvälisiä kilpailija. Pari viikkoa sitten olin Belgiassa. Vaikkei kisa kovin hyvin mennytkään, jäin sinne kolmeksi päiväksi harjoitusleirille, Matikainen sanoo.

Seuraavaksi Matikainen kilpailee Tanskassa.

– Siellä on vaativa kisa, johon tulee judokoita muun muassa Japanista.

Matikaisella on likimain varma edustuspaikka Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin.

Kynnys EM-kisoihin ja universiadeihin eli opiskelijoiden olympialaisiin on jo korkeammalla.

– Opiskelijakisoihin Italiaan on varmasti helpompi päästä.